Maja Gal Štromar

Kdo je videl Coco? Moi, Gabrielle Chanel

Trajanje Predstava traja 1 uro in nima odmora.

Ustvarjalci

Coco Gabrielle Bonheur Chanel je bila najbogatejša poslovna ženska 20. stoletja, kontroverzna javna oseba, ki je s svojo ekstravaganco in samosvojo držo navduševala milijone, a je hkrati razbijala tabuje. Osuplost nad zgodbo ženske, deklice sirote, ki se ji je uspelo iztrgati iz objema revščine, je za mnoge še danes nit navdihujoče pravljice. Tudi za pisateljico, igralko in pedagoginjo Majo Gal Štromar, ki je izhodišče za dramsko besedilo našla v besedah Coco Chanel o sami sebi: »Spodletelo mi je kot ženski«, in dramski obračun ženske z lastnim življenjem razvila v dialogu med protagonistko in njeno zvesto služkinjo. Nastal je psevdobiografski portret, sestavljen iz vtisov, spominov, strasti, misli, ki namigujejo na resnične dogodke iz življenja modne ikone. 

Goostujeta: Slovensko stalno gledališče (IT) in ŠKUC gledališče.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.