Komorna glasba pod oboki

Koncert Rezidenčnega ansambla DPG
Trajanje Koncert traja 1 uri.

Program: G. Tartini, A. Vivaldi, W. A. Mozart, F. Mendelssohn

Solistka: Nika Toškan – violina
Umetniški vodja: Žiga Cerar

Rezidenčni ansambel DPG je komorna godalna skupina, ki jo je v okviru koprskega Društva prijateljev glasbe z namenom, da bi obogatili glasbeno ponudbo društva, ustanovil violinist, nekdanji član orkestra Slovenske filharmonije in danes umetniški vodja ansambla Žiga Cerar. Da bi bila ponudba čim bolj raznolika in bi tako privabili široko občinstvo, ansambel sodeluje s številnimi glasbeniki, med njimi kantavtorjem Rudijem Bučarjem, violinistom Žigo Brankom, saksofonistom Vaskom Atanasovskim idr.

Za koncert v okviru 27. PPF so člani ansambla – ta danes združuje glasbenike, ki poučujejo na glasbenih šolah in delujejo po vsej primorski regiji – k sodelovanju povabili mlado violinistko Niko Toškan, diplomantko v razredu profesorja in svetovno znanega violinista Ilyja Gruberta na nizozemski glasbeni akademiji Conservatorium van Amsterdam.

Organizator Društvo prijateljev glasbe, Koper.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.