Koncert skladb Stefana Rote

Aleksandra Santin Golojka – klavir

Zbor Giuseppe Tartini Skupnosti Italijanov Piran – zborovodja Sašo Fajon

Zbor Skupnosti Italijanov Momjan – zborovodkinja Lora Pavletić

 

Ime piranskega učenjaka, latinista, bibliotekarja in arhivarja grofa Stefana Rote (1824–1916) je najtesneje povezano z razvojem in ohranjanjem piranske mestne knjižnice in bogatega arhiva, ki obsega dokumente o preteklosti Pirana in Istre od 12. stoletja dalje; kot ljubitelj umetnosti pa se je ukvarjal tudi s pesništvom, pisanjem, prevajanjem in skladanjem. Njegova glasbena zapuščina – del bodo predstavili na koncertu v Minoritskem samostanu v Piranu, teden dni pozneje pa tudi na gradu v Momjanu – obsega skladbe za glas, klavir in orgle.

 

Organizator Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Piran v sodelovanju z Ljudsko univerzo Buje (Hrvaška), Skupnostjo Italijanov Giuseppe Tartini, Piran in Skupnostjo Italijanov Momjan (Hrvaška)

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.