Janez Vrečko

KONS:O:VEL

Biografska in filozofska drama
Trajanje Predstava traja 1 uro in 10 minut.

Ustvarjalci

Izhodišče uprizoritve je razprava dr. Janeza Vrečka o Kosovelu in vplivih na njegovo poezijo, namen obeh avtorjev, tekstopisca in režiserja, pa prevrednotenje in preinterpretacija izbranih poglavij iz Kosovelovega življenja. Uprizoritev se opira še na Kosovelove dnevniške zapise, pisma zaročenki, sploh vsakršno korespondenco in pričevanja; iz njih ustvarja lepljenko, ki jo preplete z inscenacijo konsov in projekcijami poznane grafične podobe iz Integralov. Kritik Matej Bogataj je o uprizoritvi s kompleksno ter do konca izčiščeno scenografijo in asketsko kostumografijo zapisal, da gre za »didaktično, zmanjšano dramatično, vizualno fascinantno in natančno izvedeno predstavo«. 

Anton Podbevšek Teater in Studia humanitatis;  v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.