Hans Christian Andersen

Kraljična na zrnu graha

Ustvarjalci

O tem, kako prepoznati pravo kraljično, četudi ta ne nosi zlate krone, dolge obleke in ni ogrnjena v hermelinov plašč, ampak se do kože premočena in blatna znajde pred tujimi vrati, boste izvedeli, če boste prisluhnili pravljici o dekletu, ki se v nevihtni noči zateče na neznani dvor. Da bi preverili, ali je dekle res kraljična kot zatrjuje sama, kraljevičeva mati predlaga preizkus z zrnom graha, prekritim z dvajsetimi žimnicami in pernicami; če bo deklica slabo spala, ker jo bo pod žimnicami žulilo zrno, bo dokazala, da je prava princeska …

Kakšen je bil izid preizkusa in ali je deklica, v katero se je zaljubil kraljevič, res kraljična, vam bo povedal igralec Matic Valič, ki vam bo Andersenovo pravljico predstavil z animiranimi predmeti in lutkami.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.