Peter Handke

Lepi dnevi v Aranjuezu

Trajanje Predstava traja 80 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Moški in Ženska, o katerih vemo le to, da se že dolgo poznata, da je njuno razmerje prijateljsko, dovolj intimno, da ona lahko pripoveduje o podrobnosti svojih avantur. V »poletnem dialogu« za mizico na zaplati trave se pogovarjata o ljubezni, poglabljata se v filigranske detajle in se prevprašujeta o večni temi privlačnosti med spoloma. Tankočuten, tako umirjen kakor igriv dialog, ki ne želi razvijati in skleniti zgodbe, se dotakne mnogo zgodb iz življenja sleherne ženske in moškega; pravili igre sta le odkritost in iskrenost sproščenega, toda intenzivnega srečanja. Lepi dnevi v Aranjuezu (naslov namiguje na verz iz Schillerjevega Don Carlosa) je uprizoritev, ki sloni v dobri meri na besedi in karizmi igralcev – Nataše Barbare Gračner in Iva Bana.

Gostuje Slovensko stalno gledališče, Trst (IT).

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.