Letni koncert Obalnega komornega orkestra

Trajanje Koncert traja 1 uro in 15 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Program:
L. van Beethoven Uvertura Egmont, op. 84
L. van Beethoven Koncert za violino in orkester v D-duru, op. 61, solist Žiga Brank – violina

Obalni komorni orkester, pomemben sooblikovalec glasbenega utripa na Obali, svoj letošnji letni koncert posveča velikemu mojstru klasicizma, Beethovnu. Z orkestrom, ki se bo tokrat predstavil v razširjeni, simfonični zasedbi, bo kot solist nastopil Žiga Brank, eden vidnejših slovenskih violinistov in pedagogov, docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V zadnjem obdobju se je v slovenski glasbeni prostor zapisal z dvema zgoščenkama z deli za violino solo. Redno koncertira v okviru pomembnejših slovenskih koncertnih abonmajev. Obalni komorni orkester bo tokrat nastopil pod taktirko Slavena Kulenovića, uspešnega slovenskega dirigenta mlajše generacije, ki med ostalim vodi Simfonični orkester Domžale-Kamnik ter poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.