3+
Vanja Korenč, Renata Vidič, Gregor Geč

Loli, Boli in svet, poln čudes

Premiera 11. oktober 2016 v Gledališču Koper
Trajanje Predstava traja 50 minut in nima odmora.
Krstna uprizoritev
Prenesite gledališki list

Ustvarjalci

Režiserka Renata Vidič
Scenograf Milan Percan
Kostumografinja Anja Ukovič
Avtor glasbe Klemen Bačko
Oblikovanje svetlobe Alen Hrvatin

Igralska zasedba

Loli Vanja Korenč
Boli Gregor Geč

Loli, Boli in svet, poln čudes je zabavna, vendar poučna gledališka uprizoritev, v kateri naslovna junaka, upokojeni morski volk Boli ter njegova zvedava vnukinja Loli, otroke seznanjata z osnovnimi geografskimi značilnostmi Slovenije, Zemlje in vesolja.

S songi prepleteno besedilo, ki smo ga v sezoni 2015/2016 najprej uprizorili kot mini gledališko nanizanko in v naslednji sezoni strnili v samostojno predstavo, otroke najprej seznani z domačim okoljem, spozna jih s smermi neba, jih nauči osnov za branje zemljevidov, odgovori na vprašanje, zakaj imamo v Kopru napise v slovenščini  in italijanščini, jih nato popelje na potep po Sloveniji, kjer domišljija naslovna junaka z najvišjega slovenskega vrha, Triglava, popelje na vseh pet celin. Tam spoznata različne kraje in kulture, za konec pa Boli svojo vnukinjo odpelje še v vesolje, kjer skupaj odkrivata planetarne skrivnosti našega osončja.

Iz kritik

Kristina Maraž / Osnovna šola Koper, 19. 10. 2016

/…/ pišem pa tudi zato, ker so bili včerajšnji gledalci in predvsem učiteljice zeeeelooo navdušeni nad predstavo Loli, Boli in svet, poln čudes.
Pohvalile so interdisciplinarnost vsebine in cilje, ki jim predstava sledi, dinamičnost in interaktivnost s publiko. Otroci so bili zelo navdušeni in so pesmico peli še vso pot do šole. Prosile so me, če njihovo mnenje posredujem gledališču in predvsem, če ga lahko posredujete igralcema in drugim ustvarjalcem. Veselimo se nove priložnosti

Valentina Šukljan / Osnovna šola in vrtec Ankaran, 19. 10. 2016

Naši vrtčevski otroci so povedali:

– Zelo lepa predstava, ker so spuščali tisti plin, ki je bil v bistvu pena. In pesmica je bila tudi lepa. Ampak tisti skiro je bil res carski, ker je imel volan, se ti ne zdi, Valentina?

– Raketa mi je bila všeč, in tisti dim, in pol so šli na luno, uiiiiii.

– Ej, najboljše je bilo, ko so padli v Kurje oko. 🙂

– Smešno je bilo, ker se je Loli oblekla najprej v vesoljca, potem pa še v krilo.

– Lepo je bilo, ko je prišla tista ribica.

– Lepo je bilo, ko so si podajali planete.

– In kdaj gremo spet?

To je le nekaj vtisov. Na splošno so otroci navdušeni. Danes so se vozili z otroškimi vozili, med drugim tudi s skiroji, in uganite, katero pesmico so si prepevali? Ja, prav imate: Loli, Boli, greva naokoli … Tui tui za naprej!!! 🙂

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.