Vanja Korenč - Renata Vidič - Gregor Geč

Loli, Boli in svet, poln čudes 3

Predstava za otroke

Ustvarjalci

Loli, Boli in svet, poln čudes je mini gledališka nanizanka, ki z igro in ladijskim popotovanjem dveh junakov otroke od petega leta starosti dalje seznani z osnovnimi geografskimi značilnostmi Kopra, Istre, Slovenije, Zemlje in vesolja.

V prvem delu otroci spoznajo svoje domače okolje, smeri neba in se naučijo osnov za branje zemljevidov, v drugem spoznajo vseh pet celin, različne kraje in kulture, v tretjem delu pa jih upokojeni morski volk, dedek Boli, s svojo vnukinjo Loli odpelje v vesolje, kjer odkrivajo planetarne skrivnosti našega osončja: Kako je sestavljen naš planet Zemlja; Zakaj imamo na Zemlji letne čase; Kaj vse sestavlja osončje; Ali je Sonce zvezda ali planet; Kaj je galaksija; Katere so glavne značilnosti planetov v našem osončju in ali so v vesolju doma tudi otroci?

Iz kritik

/ , 01. 01. 1970

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.