Kajetan Kovič, Jerko Novak

Maček Muri

5 +
Trajanje Predstava traja 1 uro in 15 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Le kdo ne pozna črnega simpatičnega mačkona Murija, ki se v svojem mačjem življenju spopada tudi s tako resnimi težavami, kot je zaljubljenost. Prav po mačje je zatrapan v najlepšo izmed vseh muc, Muco Maco, zato je iskanje odgovora na vprašanje, kako osvojiti srce »prave mačje Parižanke«, zanj še posebno trd oreh. Zgodba o ljubezenskih pripetljajih med Murijem in Maco, ki je v izvedbi celjskega gledališča doživela več kot 160 ponovitev, spremljajo pa jo v živo odpeti songi Jerka Novaka, ki so danes skorajda že ponarodeli, se prepleta z zgodbo o mačjem roparju Čombi, ki s svojimi vragolijami ne da spati policajema – Muclju in Maclju. In ne samo to – veliki Čombe prijateljuje z Muco Maco in dela mačka Murija pošteno ljubosumnega.

Gostuje Slovensko ljudsko gledališče Celje.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.