-

Made in USA

Baletni večer Made in USA združuje tri koreografije – od vrhunskega baletno-neoklasičnega do osupljivega gibalno-vizualnega gledališča – treh ameriških koreografov, ki pripadajo trem različnim generacijam: Serenada (1934) je prva koreografija, ki jo je rusko-ameriški koreograf George Balanchine pripravil po prihodu v ZDA in je močno zaznamovala razvoj baleta v Ameriki, Balanchinea pa razglasila za očeta neoklasičnega baleta; Zofa (2012) je koreografija v Seattlu živečega belgijskega plesalca in nekdanjega prvega solista Seattle’s Pacific Northwest Ballet, danes pa umetniškega vodje njegove plesne skupine Whim W’Him; Noire Blanc je 20-minutna koreografija Mosesa Pendletona, iz katere se je pozneje razvila celovečerna plesna predstava Lunar Sea (2005) svetovno znane skupine Momix. Tako kot vse njene uprizoritve, tudi Noire Blanc združuje ples, gib, akrobatiko in popoln svetlobni dizajn, ki plesalce spremeni v plesne iluzioniste.

Ogled predstave v Narodnem gledališču Brno (Češka)

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.