3+
Jaka Ivanc

Mali medo

Premiera 1. december 2012 v Gledališču Koper
Trajanje Predstava traja 30 minut in nima odmora.
Krstna uprizoritev

Ustvarjalci

Ko medvedji radio objavi, da morata pred prihajajočo zimo po medvedjih brlogih zavladati red in disciplina, se očetovsko pokroviteljski Veliki medo ter neugnani, predvsem pa medvedje neizkušeni Mali medo, lotita nabiranja ozimnice, pospravljanja brloga, umivanja in vsakršnih priprav na zimsko spanje. Veliki medo od malega neugnanca, ki ga preudarno navaja k redu, zahteva, naj pred zimskim spanjem pospravi tudi plišastega zajca in ga zamenja s plišastim medvedom. Toda Mali medo se temu odločno upre. Zajec je njegov prijatelj, ki mu pomaga premagovati strah pred temo v brlogu, nenavadnimi šumi in strašljivimi zvok, in zato se Mali medo čuti varnega le v zajčevi družbi.

Avtor v verzih napisane otroške igrice Mali medo ve, da se pravo življenje in njegove resnice vedno skrivajo v preprostih in vsakdanjih, na prvi pogled celo nepomembnih dogodkih in odnosih, zato v njej razkriva želje, strah in čustva – predvsem prijateljska – ki si jih vsak otrok nabira ob svojih prvih korakih na življenjski poti.

Iz kritik

Maja Petrič Gombač / Primorske novice, 06. 12. 2012

S prijetno in igrivo glasbo Davorja Hercega diskretno prežeto tridesetminutno predstavo, ki jo kot kaka blagovna znamka zaznamujeta tudi vzklika Hojladrija! (Veliki) in Tralala! (Mali), omogoča več ravni razumevanja. Je didaktična predstava o vsem, kar morajo otroci postoriti pred spanjem. Je predstava o odnosu med generacijami, pri čemer mlada v marsikaterem pogledu prekaša starejšo, slednja pa ji mora tu in tam tudi prisluhniti. In je predstava o osebni svobodi in izbiri.

L. K. / Demokracija, 06. 12. 2012

Da, dobre pol ure dolga predstava, namenjena otrokom od tretjega do sedmega leta starosti, otrok ne podcenjuje. Igra skozi medvedjo zgodbo otrokom govori, da lahko tudi sami marsikaj naučijo starše, če so pri tem vztrajni. Glasbo za predstavo je napisal Davor Herceg, scenografija, ki sta jo oblikovala Tomaž Štrucl in Inti Šraj, je preprosta, a likovno dobro izvedena. Igrače in drugi pripomočki na odru so leseni in se spogledujejo z retro oziroma vintage trendi.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.