Maja Aduša Vidmar

Mali modri Huhu

Delavnica prebiranja in igranja pravljic, ali od kod je prišlo jajce
Trajanje 35
Krstna uprizoritev

Mali modri Huhu je nadaljevanje zgodbe o modrem piščetu (igro Modro pišče je Gledališče Koper v sodelovanju s SNG Nova Gorica krstno uprizorilo decembra 2005, predstava pa je doživela 65 ponovitev), o sovičku, ki se je po nesreči izvalil v kokošnjaku. V prvem delu so ga kokoši poskušale prevzgojiti tako, da bi jim bil podoben kot jajce jajcu. In ker jim to ni uspelo, ga je petelin sredi noči vrgel iz kokošnjaka. Zgodba o malem Huhuju se začne prav tam; lepe zvezdne noči se znajde sam pred vrati kokošnjaka. Nočni prepir, ki se je razlegal iz kokošnjaka, sta z začudenjem spremljala ježevka in polh. Slišala sta petelinove grožnje malemu Huhuju in radovedna čakala, da čudno pišče, ki ga muči nespečnost, »prileti« iz kokošnjaka. Med čakanjem sta se najedla gnilih hrušk, kar je posebej čudno učinkovalo na polha. Ves norčav je pričakal Huhuja in skupaj so poskušali ugotoviti, kdo je mali. Huhu pa se je tudi tukaj izkazal kot pametnejši. Tako ga je prepoznala mama sova, ki mu je edina znala odgovoriti na večno vprašanje, kaj je bilo prej, kokoš ali jajce.
Besedilo za otroško igro Mali modri Huhu je tako kot igrico Modro pišče napisala dramska igralka Maja A. Vidmar, namenili pa smo jo najmlajšim obiskovalcem gledališča – predšolskim otrokom in učencem prve triade osnovnih šol.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.