Katja Gehrmann

Medved in mali

Trajanje Predstava traja 35 minut.

Ustvarjalci

Nekega dne se iz izgubljenega jajca izleže raček, ki najprej ugleda medveda. V njem prepozna svojo »mamo« in se takoj prišteje med medvede. »Mami« pa to ni pogodu: medved je vendar medved, raček pa je … drugačen. Medvedje znajo namreč splezati na drevo, teči, plavati in loviti ribe. A kaj, ko vse to zmore (četudi včasih poseže po drugačnih metodah in ne spleza na drevo) tudi raček?
Za črkami zgodbe in drevesi namišljenega gozda se skrivajo bistvena vprašanja o temeljih sobivanja in sprejemanju drugih (Ali je vse, kar je videti drugače, tudi zares tako drugačno od nas samih? Koliko svojega časa in pozornosti smo pripravljeni nameniti odnosom z drugimi ljudmi?), predstava pa nanje prinaša duhovito in bistroumno izpeljane odgovore, ki jih najmlajši preprosto morajo slišati. In videti. Režiserka je namreč uprizoritev nadgradila s pravcatimi tehničnimi izumi, s katerimi je majhno bitje mogoče povečati v veliko, z majhnim kljunom pogoltniti zajetno ribo ali iz puhastih oblakov z volnenimi nitmi pomolsti dežne kapljice, ki jih lutkarji spletajo v globoko reko, v katero zdaj veselo zaplavata neločljiva raček in medved.

Gostuje Lutkovno gledališče Ljubljana.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.