Mef in Narodnoosvobodilni bend

Ljubljanska 45 v Kopru

Drago Mislej Mef – akustična kitara in glas
Armando Šturman – kitare, ukulele in glas
Gorast Radojević – bas, melodica in glas
Aljoša Mislej – sinth in različna zvočenja
Gregor Brajkovič – bobni

Mef in Narodnoosvobodilni bend predstavljajo izdelek z naslovom Ljubljanska 45. To ni običajen glasbeni izdelek. Najprej preseneti njegova forma. Album je namreč knjiga s tem naslovom. Ni Na Drini čuprija niti niso Satanovi stihi, je pa zanimivo poletno branje o hiši na tem naslovu, o ljudeh, ki še vedno živijoo v njej, ter o tistih, ki so skoznjo prepotovali njena in naša osemdeseta in devetdeseta leta.

Knjiga govori tudi o nastajanju zbirke pesmi s tem naslovom, ki jo kupec knjige lahko posluša z linkovskim dolpotegom ali pa s priloženo zgoščenko oziroma ključkom USB za tiste, ki niso vešči glasbe v oblakih.

Pesmi so nastajale v času pandemije in zato so si vzeli čas zanje. V Studiu Hendrix Radia Koper so jih gnetli s pomembno pomočjo producenta Andree Effeta in nekaterih gostujočih prijateljev ter popolnih neznancev z drugega konca sveta. Rezultat je 11 novih pesmi, od katerih radijski poslušalci že poznajo Čevlje za ples, Sputnik in Kot se zdi. V zasedi pa čakajo še nekatere.

Album bodo predstavljali tja do pomladi, ko se bo zvrstila večina nastopov. Pravijo, da ne bodo igrali kjer koli, ampak tam, kjer verjamejo, da ljudje znajo glasbo tudi poslušati. Za veselice predlagajo, da jih organizatorji spregledajo.

Koncert bo trajal najmanj 90 in največ 180 minut.

 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.