3+
Oton Župančič

Mehurčki

Naslednja predstava

28. 05. 2024 ob 09:30

Premiera 19. oktobra 2019 v mali dvorani Gledališča Koper
Trajanje Predstava traja 35 minut in nima odmora.
Krstna uprizoritev
Prenesite gledališki list

Ustvarjalci

Avtor dramatizacije in scenograf Jaka Ivanc
Kostumografinja Anja Ukovič
Avtor glasbe Mirko Vuksanović
Koreograf Siniša Bukinac
Lektor Martin Vrtačnik
Oblikovalec svetlobe Jaka Varmuž

Igralska zasedba

Ciciban Rok Kravanja
Mama Tinkara Kovač
Možiček-kopitljaček Siniša Bukinac

Župančičevi Mehurčki so zagotovo najbolj znana in ena najbolj priljubljenih pesniških zbirk za otroke pri nas. Pesmi v njej so tako vedre, svetle, tople, očarljive, duhovite in zanimive, da gledališkim ustvarjalcem pogosto služijo kot predloga za gledališke uprizoritve. V Gledališču Koper smo posamezne pesmice umestili v privlačno, duhovito in otrokom všečno zgodbo o Cicibanu, ki zvečer ne more (in noče) zaspati, zato z Možičkom Kopitljačkom, ki oživi le takrat, ko sta s Cicibanom sama, uganjata norčije, a kaj ko njuno zabavo vsakič prekine mama, ki vstopi v otroško sobo, da bi preverila, ali Ciciban že spi …

Eno od ključnih vlog v predstavi bo tokrat imela glasba, ki bo slogovno poudarjene pesmice kar najbolj poskušala približati otrokom.

Iz kritik

Andraž Gombač / Primorske novice, 13. 11. 2019

S pomočjo prepevanja, koreografije in lovljenja milnih mehurčkov se prepletajo prizori iz domišljije in resničnosti, raznoliki ustvarjalci pa z veščinami, ki jih obvladajo najbolje, od blagoglasnih melodij do nemega, a zgovornega plesa, sestavijo toplo, prijazno “pesniško zbirko v glasbeni preobleki”. Prejšnja otroška predstava koprskega teatra Super reva se je zgledovala po ameriških televizijskih kriminalkah, v Mehurčkih pa na materino vprašanje, ali se bo preoblekel v Supermana, Spidermana ali Batmana, navihani sinček odvrne: “V Cicibana!”

Ponovitve

28. 05. 2024, 09:30

Predstava gostuje: Kosovelov dom, Sežana

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.