Chiara Boscaro, Marco Di Stefano

Metuljev učinek

Ustvarjalci

So dogodki, ki se zgodijo daleč stran od nas in o katerih ne vemo nič, toda vendar se odrazijo v našem življenju in celo spremenijo njegov tok. Metuljev učinek oz. butterfly effect je pojem, ki se uporablja v teoriji kaosa. Gre za učinek, ko nežen zamah metuljevih kril na enem koncu sveta lahko povzroči orkan na drugem, oziroma ko eno samo dejanje lahko nepredvidljivo vpliva na prihodnost vseh nas, nezavednih igralcev na odru življenja.

Metuljev učinek je viharni preplet različnih zgodb, v katerih tudi najmanjša odločitev (politična, ekonomska ali osebna) povzroči posledice v neskončno oddaljenih krajih, od Rusije do Antarktike, od New Yorka do Južne Koreje.

Metuljev učinek je črna komedija o okolju, znanosti in etiki oblasti. Je tudi razmišljanje o odnosu med gledališčem in politiko ter o vplivu, ki ga ima lahko umetnost na svet, a ves čas na humoren način.

Gostujeta Italijanska drama HNK Ivana pl. Zajca, Reka (HR) in Interdisciplinarno umetnostno društvo – Bratovščina Chiantija (IT)

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.