Mi poznamo imena

Gostuje Akademija norosti (Accademia della Follia) v sodelovanju z gledališčem Politeama Rossetti (IT)

Ustvarjalci

Gledališki projekt Velemir teatro (Gledališče Velemir), kasneje pridružen Akademiji norosti, se je porodil iz navdiha Claudija Misculina v okviru nekdanje psihiatrične bolnišnice v Trstu, ki slovi po revolucionarni psihiatrični reformi Franca Basaglie. V ozračju odprtosti in zavzemanja proti diskriminaciji do duševnih motenj je začelo delovati prvo “gledališče norih”. Ob 100. obletnici rojstva Piera Paola Pasolinija predstava Poznamo imena tako združi dve najbolj izvirni, kompleksni in neprijetni umetniški izkušnji italijanskega dvajsetega stoletja: misel Pasolinija in spoznanja Akademije norosti.

Pasolinijevo delo, njegove preroške vizije in izkušnje se zrcalijo v zgodbah o izključevanju, uporu in volji po spremembi teh izjemnih igralcev, ki se dvoumno razglašajo za nore na poklic igralca po poklicanosti.

Gostuje Akademija norosti (Accademia della Follia) v sodelovanju z gledališčem Politeama Rossetti iz Trsta (IT)

Organizator: Skupnost Italijanov Santorio Santorio Koper v sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.