PPF Afterparty

Michael Pipoquinha & Pedro Martins

Jazz, new sound of Brazil

Basist Michael Pipoquinha in kitarist Pedro Martins se uvrščata med najvidnejša imena nove generacije brazilskih glasbenikov. Že zelo mlada sta pokazala izjemno zrelost in raznolikost v glasbenem izrazu (Pipoquinha je začel kot kitarist, Martins pa je vsestranski poliinstrumentalist). Z vrhunsko tehniko in muzikalnostjo sta hitro osvojila brazilsko in mednarodno glasbeno sceno in požela odlične kritike.

Pippoquinha je s svojo virtuoznostjo prepoznan kot naslednik legendarnega Jaca Pastoriusa, predvsem zaradi značilnega groovea in melodičnih bas linij. S poglabljanjem in mojstrskim združevanjem ritma in harmonije je električnemu basu odprl nove dimenzije.

Pedro Martins se je že leta 2015 odlično predstavil na slovitem tekmovanju v Montreuxu, še poseben ugled pa so mu prinesla sodelovanja s Kurtom Rosenwinklom in drugimi velikimi imeni mednarodne scene.

Trdne temelje v poznavanju brazilske glasbe in mojstrov jazza glasbenika nadgrajujeta z različnimi vplivi in večžanrsko odprtostjo, ki je značilna za nove generacije. Pipoquinha in Martins sta tako glasbena zgodba, ki korenini v jazzu in brazilskem zvoku, obenem pa se svobodno razvija in sledi inspiracijam, ki jih ponujajo world glasba in druge zvrsti sodobne glasbe.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.