Hadar Galron

Mikve

in podelitev primorske gledališke nagrade tantadruj
Trajanje Predstava traja 2 uri in ima odmor.

Ustvarjalci

V svojem prvem »celovečernem« dramskem besedilu v Londonu rojena in danes v Izraelu živeča dramatičarka in igralka Hadar Galron razkriva usode poročenih žensk v ortodoksni judovski skupnosti, ki se mesečno srečujejo na obredni kopeli simbolnega očiščenja (mikve). Prihod nove pomočnice, mlade Shire, ki ni pripadnica ortodoksne vere, med obiskovalke kopeli sprva vnese nemir, nato pa sproži plaz zamolčanih resnic, strahov in krivic, o katerih ženske nikoli niso javno spregovorile; plaz, ki bo morda pred enako usodo rešil njihove otroke.

Sodobna drama, ki za tradicionalnim judovskim obredom tematizira položaj ženske v judovski skupnosti, predvsem pa nastopajočim ponuja odlične igralske priložnosti.

Predstava je v madžarskem jeziku s srbskimi nadnapisi.
Novosadsko gledališče / Újvidéki Színház (Srbija).

Po predstavi bodo podelili primorsko gledališko nagrado tantadruj.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.