Mario Schiavato

Mini e Maxi

V nasprotju s številnimi, ki bi svojo literarno junakinjo v trenutku, ko bi v zgodbo morala vstopiti bitja z drugega planeta, zazibali v sanje, v katerih bi se ta srečala z njimi, jo na Reki živeči italijanski pisatelj Mario Schiavato ohranja budno ter jo sooči s prebivalcema planeta Saturn, Minijem in Maksijem. Po številnih peripetijah, v katerih Mini in Maksi spoznata bencinsko črpalko, supermarket, lekarno in nebotičnik ter se prepričata, da so ljudje pravzaprav roboti z nenavadnimi napakami v sistemu, je prav Deklica tista, ki jima pojasni, kako živimo ljudje. Vsi trije sklenejo prijateljstvo in si pred razhodom izmenjajo darila.

Mini in Maksi je naslov zgodbe za otroke, ki jo je Schiavato izdal sredi sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in jo priredil za oder; njeni junaki pa so v interpretaciji reških igralcev takrat tudi prvič oživeli prav na Radiu Koper. Po štirih desetletjih odrsko priredbo v reškem gledališču uprizarjajo kot navdiha in domišljije polno predstavo. 

Gostuje Italijanska drama HNK Ivana pl. Zajca, Reka (Hrvaška).

Predstava je v italijanskem jeziku.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.