D. C. Jackson

Moje bivše, moji bivši

Komedija o partnerskih razmerjih

Ustvarjalci

Kje lahko koga spoznaš? /…/ Kje se folk spoznava? Vam bom jaz povedal. Če ti do konca faksa ni ratalo koga spoznat, se boš poročil s kakšno kravo iz službe, razmišlja Tom. Nova služba je stres, novi sodelavci so stres, povezovanje s sodelavci je stres. Ob koncu prvega tedna v novi službi gre Tom na pijačo z novimi sodelavci. Ena runda se raztegne na veliko rund, Tom pristane v postelji s sodelavko Amy. Avanture na delovnem mestu niso hec, so še bolj zapletene od ljubezenskih zvez z nesodelavci. Še preden se zavesta, se avantura za eno noč spremeni v odnos. Tom se kmalu počuti omejenega in utesnjenega, Amy pa tudi ni ravno noro navdušena nad Tomom. Tom je prepričan, da se bo njuno razmerje kmalu končalo, Amy pa v razmerju vztraja, da bi dokazala, da tudi ona lahko dobi moškega. V resnici ne eden ne drugi ni razčistil s svojimi mladostnimi ljubeznimi, jih dokončno prebolel, kar obema preprečuje, da bi stopila v zrelo in odgovorno partnersko razmerje. Dokler bivše in bivši niso stvar preteklosti, lahko usodno vplivajo na prihodnost.

Moje bivše, moji bivši, komedija sodobnega škotskega dramatika Daniela Craiga Jacksona (1980), krstno uprizorjena in nagrajena leta 2010 na Fringe festivalu v Edinburgu, govori o ljubezni, izgubi in odnosih ter pripoveduje zgodbo o mladih, ki so željni ljubezenske zveze, ko pa se vanjo zapletejo, si je nenadoma ne želijo več in ne vedo, kako naj se obnašajo in kaj naj počnejo s partnerjem.

Vsak igralec v komediji Moje bivše, moji bivši igra več vlog (vsi skupaj 30) v sodobnem vrtiljaku komičnega, aktualnega in duhovitega besedila, primernega za širok krog občinstva. Komedija, ki jo v Knežje-srbskem gledališču v Kragujevcu igrajo že osmo sezono, izjemno duhovito odpira problematiko odnosov v sodobnem svetu, pričakovanj partnerjev, vplivov okolice in soočenj s samim seboj.

Nagrade:
Moje bivše, moji bivši
Nagrada zlati aplavz in nagrada za najboljšo predstavo po izboru občinstva, Komedija fest, Zvornik, 2013
Najboljša predstava po izboru občinstva, Virovitiška gledališka srečanja, Virovitica, 2014

Slađana Kilibarda
Nagrada za najboljšo režijo in najboljšo scenografijo, Komedija fest, Zvornik, 2013

Isidora Rajković
Nagrada za najboljšo žensko vlogo, Komedija fest, Zvornik, 2013
Letna nagrada za vlogo Amy, Knežje-srbsko gledališče, Kragujevac, 2012

Miloš Krstović
Nagrada za najboljšo moško vlogo, Komedija fest, Zvornik, 2013

Gostuje Knežje-srbsko gledališče, Kragujevac (RS).
Predstava je v srbskem jeziku.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.