Ulrich Hub

Na Noetovi barki ob osmih

Trajanje Predstava traja 60 minut.

Ustvarjalci

Zgodba o treh pingvinih tik pred vesoljnim potopom. Novico, da bo velika poplava uničila svet, presenečenima pingvinoma sporoči golob, ki ga je Noe pooblastil za svojega »organizatorja«. Ker smeta na ladjo le dva pingvina (tako kot to velja tudi za vse druge živali), se odločita, da bosta v kovčku nanjo pretihotapila še tretjega pingvina – svojega prijatelja. Sledi divja pustolovščina, saj je treba na Noetovi barki prikriti slepega potnika, in seveda kar nekaj nepredvidljivih obratov, ki klasični biblijski zgodbi dodajajo novo razsežnost in jo postavljajo v širši kontekst.
Nemški avtor Ulrich Hub je na osnovi svetopisemske zgodbe o vesoljnem potopu napisal odlično in duhovito igro o prijateljstvu, iskanju Boga in solidarnosti, torej o temah, ki so pri vzgoji otrok še kako pomembne. Odlika besedila je, da se avtor spretno izogne vsakršnemu moraliziranju; pred nami je duhovita, v iskrivih dialogih in izjemno izbrušenem slogu napisana zgodba, ki enakovredno nagovarja otroke in odrasle.

Nagrada:
Na Noetovi barki ob osmih – nagrada zlata žar ptica za najboljšo uprizoritev v celoti na 16. mednarodnem Naj, naj, naj festivalu v Zagrebu (HR)

Gostujeta Prešernovo gledališče Kranj in Mini teater, Ljubljana.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.