Sławomir Mrožek

Na odprtem morju

Letna produkcija Gledališke šole Gledališča Koper Gledališka druženja
Premiera Premiera 8. maja 2017 v mali dvorani Gledališča Koper.
Trajanje Predstava traja 60 minut.

Ustvarjalci

Enodejanka poljskega dramatika in satirika Sławomirja Mrožka (1930) Na odprtem morju je predstava o absurdnosti današnjega časa, o politiki, njeni sprevrženosti, manipulativni naravi, o nenehnem boju za prevlado, o sklepanju zavezništev kar tja v en dan. Na drugi strani smo priča bitki o preživetju z ljudmi/zvermi, ki so za svoje preživetje pripravljeni tudi ubijati. Pričujoča uprizoritev se poigrava s človeškimi nravmi, z lažnimi argumenti, z motivi, zakaj nekdo nekaj naredi, zakaj nekoga pritegne v svoj tabor, zakaj drugega zmanipulira, prepriča o svojem prav, čemu tretjemu popusti, kako in zakaj pride do prevlade, s čim doseže čustveno premoč, zakaj je na koncu »človek človeku volk«. Ali pa je »človek človeku (žrtveno) jagnje«. Ali je bil golob?

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.