Saša Pavček

Na valovih

Trajanje Predstava traja 1 uro in 10 minut ter nima odmora.

Ustvarjalci

Intimna drama Na valovih se dogaja v improviziranem radijskem studiu v kleti slovenskega radia kot radijski intervju med Novinarjem in operno pevko Divo MM pred prihajajočim koncertom. Drama lika ujame v sedanjost, preteklost pa ju drži v krempljih. Zato se njun pogovor iz profesionalnega intervjuja sprevrže v osebni obračun dveh, ki nimata več ničesar izgubiti. Priča smo mojstrskemu slalomu kramljanja dveh neznancev znotraj in zunaj etra, dinamiki tipanja in zapeljevanja ter frazam o svetu in stališčih do umetnosti ter življenja, ki naposled prisilijo Divo MM, da odvrže masko in podobo, ki jo je ustvarila o sebi.

Nagrada:
Jurij Drevenšek – nagrada tantadruj za igralsko stvaritev 2020

Gostuje: Slovensko stalno gledališče, Trst, ŠKUC gledališče v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.