Gledališka šola Gledališča Koper Gledališki trening

Ne krop ne voda

Igra Ne krop, ne voda, je realistična freska nemškega delavskega razreda iz sredine osemdesetih let prejšnjega stoletja, zakonska para Edgar in Ema ter Herman in Helga pa njegovi tipični predstavniki. Edgarja muči posodabljanje delovnega procesa, čemur se ne zmore prilagoditi, Hermana bolj vznemirjajo družbeni aspekti, delavske pravice, medtem ko modernizacijo proizvodnje sprejema. Edgar da v službi odpoved, Herman zapusti nosečo ženo in dva otroka. Na koncu igre oba obvisita v praznem, medtem ko sta njuni ženi trdneje zasidrani: Ema v svojem trgovskem poslu, Helga v vneto gojenem malem družinskem krogu. Vsi pa so ujeti v svoje male prostore nižjega delavskega razreda kot ribe v Edgarjevem akvariju, edinem veselju v njegovem življenju.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.