Predavanje dr. Aleksandra Zadela

Ne-moč agresivnosti

Agresivnost, žal, postaja tabu našega časa. Popolnoma običajna, hkrati pomembna in neprecenljiva osebnostna značilnost vsakega od nas, je postala v svetu, v katerem se mora vse svetiti od udobja, ugodja in sreče, lastnost, s katero ne vemo, kaj bi. In ker ne vemo, smo jo tabuizirali. Brez osebne agresivnosti smo zgolj orehova lupina na morju življenja, ki je prepuščena vetrovom in tokovom, ki jih usmerjajo želje in potrebe drugih ljudi in ne naša volja ter naše hotenje. K tej besedi smo pripeli termine in besedne zveze, kot so »nulta toleranca«, »nesprejemljivo«, »nezaslišano« ter podobne, ki kažejo na našo nemoč pri upravljanju osebne energije k za nas pomembnim ciljem. Kako agresivnosti vrniti pozitivno konotacijo in jo v naših življenjih upoštevati kot relevantno silo, ki nam omogoča polno življenje, bomo govorili na predavanju Ne-moč agresivnosti.

Organizatorja: Gledališče Koper v sodelovanju z Inštitutom C.A.R. d.o.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.