Pogovori o gledališču v Kopru I

Nekoč, danes, jutri

V sezoni 2015/2016 Gledališče Koper praznuje 15. obletnico delovanja in z njo do danes predstavlja najdaljše neprekinjeno obdobje delovanja profesionalnega gledališča v Kopru in na Obali. Ob tej priložnosti pripravljamo tri javne pogovore z gledališkimi ustvarjalci, kritiki in kronisti koprske gledališke zgodovine, kjer bomo spregovorili o zgodovini koprskih gledališč, ovrednotili delovanje našega gledališča in poskusili odgovoriti na vprašanje o njegovi prihodnosti. Na prvem pogovoru, ki ga bo vodila novinarka Primorskih novic Vesna Humar in na katerem bomo predstavili delovanje Gledališča Slovenskega Primorja Koper (1954–58) in Odra Mladih – Mestnega odra Koper (1964–69), bomo gostili Ljerko Belak, Borisa Cavazzo, Andreja Jelačina, Iztoka Jereba, Mirjam Lemut, Zdenko Lovec, Jerico Mrzel in Gašperja Tiča.

 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.