Miro Gavran

Noč bogov

Premiera Premiera 10. marca 2018 v mali dvorani Gledališča Koper
Trajanje Predstava traja eno uro in nima odmora.

Ustvarjalci

Dolgoletno prijateljstvo Ludvika XIV. ter dvornega norca in vélikega komediografa Molièra se po prepiti noči, v kateri kralj obtoži komediografa, da je o njem napisal dramski prizor, ki naj bi ga skupaj z norcem uprizarjal pred kraljevimi sovražniki, znajde na preizkušnji, ki zahteva Molièrovo glavo.

Besedilo, v katerem najpogosteje uprizarjani sodobni hrvaški dramatik Miro Gavran, tematizira odnos umetnika in oblasti v totalitarnem sistemu, je igra v igri, v kateri so bolj kot zgodovinska »dejstva« pomembni preobrati, ki nenehno menjajo podobo likov in njihove medsebojne odnose, še bolj pa spoznanje, da takrat, ko vladajo »bogovi«, ti vladajo brezkompromisno in neusmiljeno ter z nadzemsko voljo urejajo življenja svojih podložnikov.

Produkcija Gledališče šole Gledališki trening Gledališča Koper.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.