Eugène Ionesco

Nosorogi

Gostuje Novosadsko gledališče / Újvidéki Színház (RS)

Ustvarjalci

Ko se v majhnem francoskem podeželskem mestecu nenadoma pojavi nosorog, so prebivalci zaprepadeni, ko pa se izkaže, da se v nosoroge iz nekoliko nejasnih razlogov spreminjajo meščani sami in je v mestu vse manj prostora za ljudi, se kot zadnji nosorogom poskuša upreti brezposelni in nekoliko zapiti Beranger.

Eugène Ionesco je besedilo, ki prikazuje mehanizme vznika totalitarizma, ki ljudi spreminja v zveri, napisal leta 1959 kot odgovor na transformacijo romunske družbe, ki jo je v tridesetih letih obsedel militantni totalitarizem. Režiser in avtor priredbe (ta uvaja dva nova lika, duhovnika in nuno, del dogajanja pa umešča v bolnišnico) pa v njem razbira vsesplošni mentalni in duhovni »totalitarizem«, ki se vsakodnevno manifestira v poplavi nesmiselnih besed, pojavov in obnašanja.

Gostuje Novosadsko gledališče / Újvidéki Színház (RS)

Predstava v madžarskem jeziku s srbskimi podnapisi.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.