Alessandro Baricco

Devetsto

Pripoved o pianistu na oceanu
Trajanje Predstava traja 1 uro in 25 minut.

Ustvarjalci

Devetsto, dramski monolog italijanskega pisatelja, muzikologa in filozofa Alessandra Baricca o genialnem džezovskem pianistu Dannyju Boodmanu T. D. Lemonu Devetstu, rojenem na čezoceanskem parniku, na katerem je tudi odrasel, je metafora za umetnika, ki se ne prepoznava v tradicionalnem načinu življenja. Ostaja na pol poti med različnimi svetovi, in čeprav nikoli ne stopi na kopno, pozna vsak kotiček tega sveta. V monodrami, v kateri vlogo protagonista pogosto prevzame džezovska glasba, se predstavlja rimski igralec in režiser Antonello Avallone, ki je s pripovedjo o pianistu ganil gledalce in navdušil kritike.

Predstava je v italijanskem jeziku.

Gostuje Compagnia delle Arti di Roma (IT).

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.