Jure Ivanušič in Marko Vezovišek

Od tišine do glasbe

Baletna predstava
Trajanje 60

Kaj je bilo prej: kura ali jajce? Tišina ali glasba?

Izvrsten dramski igralec in pianist Jure Ivanušič nas v glasbeni monokomediji – do danes doživela več kot 300 ponovitev – z anekdotami in s šalami popelje skozi zgodovino in fenomen glasbe v vsej njeni raznovrstnosti. V svojem ilustrativnem, duhovitem, a vendar strokovno verodostojnem, virtuoznem ter tematsko in žanrsko bogatem nastopu se mojstrsko prelevi iz ene glasbeno relevantne vloge v drugo; od pianista do pevca, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glasbenega kritika. Dotakne se zgodovine in razvoja glasbe, komponiranja, glasbenih posebnosti, celo ponaredkov in anekdot, podkrepljenih s primeri iz prakse, pa tudi konzumiranja glasbe, navad in razvad, vse od bombona do bontona, od uverture do aplavza. Občinstvo popelje od »jamskega baritonista« kamene dobe do Rolling Stonesov, od klasike do moderne, od jazza do popa, od popevke do šansona.V kalejdoskopu zabavnih utrinkov pričara nešteto različnih značajskih in karikaturnih podob, potuje skozi čas in prostor, pojasnjuje termine glasbenega izrazoslovja, glasbene oblike in se sam spremlja na klavirju.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.