William Shakespeare

Othello: nezakonita liturgija

Trajanje Predstava traja 60 minut.

Ustvarjalci

V luči evropske begunske krize nas Shakespearova tragedija o ljubezni, ljubosumju in maščevanju temnopoltega mavrskega vojskovodje Othella nagovarja predvsem k razmisleku o ključnem problemu Evrope in njene politike do afriških in bližnjevzhodnih pribežnikov, predvsem muslimanov. Ljubosumje Othella, konvertita, ki se v imenu Beneške republike bori proti Osmanskemu cesarstvu, tako ni več vzrok, temveč sredstvo njegovega zločinstva. Le ljubosumje mu lahko prepreči soočenje z resnico, da hlapčevsko služi imperialni politiki belega človeka, in le z umorom ljubljene Desdemone lahko v sebi zaduši poslednji upor do Serenissime, ki ji je zvesto služil.

Gostuje Teatro VeRRdi, Zadar (HR).

 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.