Aldo Nicolaj

Parole, parole

Delavnica prebiranja in igranja pravljic, Glasbeno kriminalna komedija
Trajanje 1 ura in 30

Parole, parole je komedija o nenavadnih premenah sovraštva in ljubezni, v kateri si samoljubna in nesrečno poročena tovarnarjeva žena Eva prizadeva vzpostaviti ljubezensko zvezo z moškim, Brunom, ki ga po naključnem in nič kaj prijetnem srečanju potisne najprej v ječo in nato v norišnico le zato, da sama sebi reši kožo. Ko se nesrečnik – po njeni zaslugi obdolžen, da je zakrivil hudo prometno nesrečo – večno zasledujoče in ljubezenskih izlivov polne Eve že skorajda otrese, tudi sam spozna, da se je vanjo zaljubil. Toda ker je Eva poročena in ju na poti do popolne sreče loči le še dobrodušni in simpatični Evin mož Mario, se Eva odloči, da ga je treba ubiti. Na oni svet naj bi mu pomagal prav Bruno …

Delo italijanskega komediografa Alda Nicolaja (1920–2004) v izvirniku nosi naslov Ni bila peta, bila je deveta. Številki označujeta Beethovnovi simfoniji, ki naj bi po avtorjevem mnenju ves čas odzvanjali v ozadju, komične zaplete podlagali z resnobnimi toni, hkrati pa napovedovali nenavaden, v bistvu kar pretresljiv konec. Toda ker je tokratna uprizoritev postavljena v milje zlate dobe italijanske popevke, ker je glavna junakinja ljubezenskega trikotnika ženska, ki ogromno govori, in ker sta njena soigralca prav tako nagnjena k intenzivnemu trošenju besed, ker se v uprizoritvi veliko poje … potem je jasno, da je Parole, parole, sicer velik hit pevke Mine v zgodnjih sedemdesetih prejšnjega stoletja, več kot primeren naslov. Kakor koli, Parole, parole je zgodba o ljubezenskem trikotniku, polna nepričakovanih dogodkov, strasti, želja, tudi solz in smeha, predvsem pa presenetljivih obratov, ki zmagovalca v trenutku naredijo poraženca, nasprotnika pa postaneta najboljša prijatelja. Pa čeprav v zločinu.

Prejete nagrade

2013
Lara Jankovič
Nagrada tantadruj za igralske stvaritve (Tudi) za vlogo Eve v upritoritvi Parole, parole Alda Nicolaja

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.