Tone Partljič

Partnerski odnosi

Delavnica prebiranja in igranja pravljic, Komedija o neobičajnih partnerskih odnosih in nenavadnih partnerskih zapletih
Krstna uprizoritev

Situacija, ki smo ji priča v Partljičevi komediji, je samo na prvi pogled nenavadna, saj bi se zlahka zgodila tudi vam in v marsikateri enopartnerski družini. Ločena profesorica slovenščine v najlepših zrelih letih živi z odraslo hčerko, ki se je ravnokar razšla s svojim fantom. Profesorica Olga skuša svojo obupano hčerko prepričati, da moških v svojem življenju sploh ne potrebuje, kar ves čas dopoveduje tudi sebi. In res se zdi, da ji je uspelo vsaj sebe (nikakor pa ne hčerke) prepričati, da je življenje brez njih še lepše in lažje. Pri tem pa jo zagnano spodbujajo tudi njene feministične prijateljice. In ko se že zdi, da je z moškimi za zmeraj opravila, jo nekdanji dijak povabi na obletnico mature. Srečanje je za Olgo »usodno«, saj ji zdaj že odrasli dijak in falirani semeniščnik razkrije, da vse od gimnazijskih dni hrepeni po njej. Hkrati pa se tudi hčerka zaplete v partnersko zvezo z veliko starejšim sodelavcem. Hčerka je nad mamino ljubezensko zvezo z mlajšim moškim šokirana, prav tako pa tudi mama nad hčerinim razmerjem s starejšim moškim. Kako se bodo partnerski odnosi razpletli, pa lahko samo ugibate, čeprav dvomimo, da boste uganili.
Za gledališka dela, največkrat so to komedije, ki jih piše Tone Partljič, je značilna močna avtorska prepoznavnost, saj se na njemu lasten, duhovit način v besedilih podaja na polje medčloveških odnosov, ki jih prepleta z aktualnim stanjem okolja, v katerem živimo. Vselej pa »jed« začini še z nekaj politike. Prav takšna je tudi njegova nova komedija Partnerski odnosi, v kateri se duhovito loteva aktualne teme partnerskih odnosov, vprašanja feminizma, najrazličnejših partnerskih kombinacij in spolnih usmerjenosti, obenem pa v dogajanje spretno vplete tudi družbenopolitično stvarnost. Vse to pa počne na njegov, prepoznaven in humoren način. In zmeraj znova se smejemo tako na tuj kot tudi na svoj račun.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.