CJ Johnson

Cucki

Trajanje Predstava traja 1 uro in 50 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Ste se morda kdaj vprašali, o čem razmišlja vaš pes? Ste morda kdaj svoje življenje primerjali s pasjim? Pasje življenje je prav tako bogato in ustvarjeno kot naše in psi prav tako razglabljajo o ljubezni, spolnosti, prijateljstvu, maščevanju in nasilju. Da je to res tako, dokazuje nabor monologov različnih psov, ki se ne razlikujejo le po pasmah, temveč tudi po značajskih potezah, statusu, samopodobi, lastnikih in še čem: rotvajler ima težave s sosedi, stari mešanec v pozni jeseni življenja odkriva ljubezen, od afganistanskega hrta se pričakuje preveč, policijski pes se spopada s kriminalom, kraški ovčar, ki se v glavnem ukvarja z živinorejo, pa bi rad obdržal svojo celotno čredo.

Raznolikost značajev pasjih likov nam pokaže, da so sposobni tehtnih razmislekov, popolne predanosti, velikih žrtev, globoke ljubezni, pa tudi napuha, plehkosti, prevzetnosti in neumnosti. Ko tako poslušamo njihove pripovedi, izpovedi in komentarje, se nam samo po sebi postavi vprašanje, kateri od vidikov te gledališke igre so po svojem bistvu res značilno pasji. Prej ko slej nas preplavi spoznanje, da je avtor (Pasji dnevnik je ena zgodnjih uspešnic sodobnega avstralskega dramatika Christopherja J. Johnsona, ki je v Avstraliji doživela premiero leta 2001) spretno uporabil živalski kontekst, da bi nam preprosto predstavil nas same oz. pred nas postavil ogledalo. Kar pa je pravzaprav ena ključnih nalog gledališča.

NAGRADA:

Cucki – žlahtna komedija po izboru občinstva na 26. festivalu Dnevi komedije, Celje, 2017

Gostuje Mestno gledališče Ptuj.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.