Niko Grafenauer

Pedenjped

5 +
Trajanje Predstava traja 30 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Pedenjped je glavni junak Grafenauerjevih pesmi, ki so sredi šestdesetih let prvič izšle v slikanici. V njih je pesnik humorno in igrivo predstavil tipičnega pobalina, radovednega in družabnega Pedenjpeda, ki ima vse lastnosti majhnih otrok. Ko ga pridejo obiskat otroci, jim z veseljem razkaže svoje pedenjcarstvo. Nariše jim svojo družino, pokaže, kako v bitki igra generala, občasno kakšno stvar tudi razbije, rad je sladkarije, jih pušča vsepovsod, tako, da se mu včasih kakšna lizika zalepi na hlače. Rad vrta po nosu in nosi narobe oblečene hlače, kar ga ne moti, saj je v pedenjcarstvu narobe prav.

S Pedenjpedom je avtor opisal svet z zornega kota dečka, in tak pristop zaznamuje tudi uprizoritev, v kateri se Pedenjped še zabava in igra – kako drugače od današnjih otrok – z barvicami, s flavto in veliko mero domišljije.

Gostuje Slovensko stalno gledališče, Trst.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.