Svetlana Makarovič

Pekarna Mišmaš

Predstava za otroke
Trajanje Predstava traja 50 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Dobrodušni, vedno nasmejani in skromni pek Mišmaš peče najboljši kruh daleč naokoli. Z njim vsak dan razveseljuje vaščane in ga z veseljem daje revnim otrokom zastonj. Ker od zlobne, opravljive vaške mlinarice Jedrt kupi vsak mesec le tri majhne vreče moke, iz katere speče toliko dobrega kruha, se mlinarica odloči, da bo prišla Mišmaševi skrivnosti do dna …
Pravljica Pekarna Mišmaš, za katero je Svetlana Makarovič leta 1975 dobila Levstikovo nagrado, je zgodba o dobrem peku, ki nesebično peče najboljši kruh in z njim razveseljuje vse ljudi, ter o nevoščljivosti in zlobi, ki prijaznega peka preženeta iz vasi. Je zgodba o vtikanju nosu v zasebne zadeve posameznika in zgodba o dobrosrčnem peku, ki si ne dovoli, da bi ga taka skupnost omejila ter mu krojila življenje.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.