3+
Sergej Sergejevič Prokofjev

Peter in volk

Baletna pravljica
Koprodukcija Gledališče Koper ter Opera in Balet SNG Maribor
Trajanje Predstava traja 35 minut in nima odmora.
Prenesite gledališki list

Ustvarjalci

Glasba in libreto
Priredba za pihalni kvintet
Koreograf
Režiserka

Prokofjevo glasbeno pravljico za pripovedovalca in orkester o pogumnem in iznadljivem fantiču, ki s ptičkino pomočjo ujame strašnega volka, s koncertnih ali baletnih odrov poznamo kot zgodbo z didaktično noto; mlademu občinstvu predstavi glasbila, preplet glasbene in plesne ustvarjalnosti ter mu hkrati sporoča, da velja prisluhniti starejšim, da pogum brez iznajdljivosti ni dovolj za zmago, da je v slogi moč in da dobro vedno premaga slabo. Mariborsko-koprska uprizoritev ohranja didaktično zaznamovanost, toda glasbeno pravljico vsebinsko nadgrajuje in s pripovedovalcem, ki kot dvorni čarovnik režiser posega v dogajanje, mlademu občinstvu odpira nove, zaradi bogatih kostumov in scenografije, še razkošnejše pravljične svetove.

Iz kritik

Maja Pertič Gombač / Primorske novice, 19. 10. 2018

Glasbeno pravljico Peter in volk je Prokofjev napisal leta 1936. A če sodimo po navdušenju, ki ga je minule dni požela koprodukcija Opere in Baleta SNG Maribor in koprskega teatra, je zgodba o pogumnem Petru, ki s pomočjo ptičice ulovi strašljivega volka, še vedno zanimiva in privlačna. /…/ Uprizoritev pod taktirko režiserke Katje Pegan diha kot prepričljiva celota, ki tudi z bogato kostumografijo v Istro prinaša nadvse dobrodošel razkošni pridih baletno-glasbenih predstav, kakršnega imajo tamkajšnji otroci le redko možnost zaužiti.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.