Eva Kraševec, Maja Sever

Peter Klepec ali kako postaneš pravi junak

Trajanje Predstava traja 55 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Petrček je sramežljiv deček, ki se ne zna postaviti zase, zato ga njegova sestra Nina s pomočjo domišljije in otroške igre popelje na fantastično potovanje. Na njem se Petrček vživi v junaško zgodbo Petra Klepca, pridobi čudežno moč in celo premaga svoje največje strahove. V preizkušnjah, ki ga doletijo, se nauči uporabljati svojo moč v dober namen in spozna, kako se lahko rešujejo zagate na otroškem igrišču. Tokratna priredba legende o Petru Klepcu, šibkem pastirčku, ki pridobi čudežno moč, izhaja iz sodobnega doživljanja otroške igre in poudarja motive, kot sta uresničitev iskrene želje in etična uporaba moči: to je ključno sporočilo enega redkih slovenskih junakov, Petra Klepca.

Gostuje SNG Drama Ljubljana.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.