3+
Sergej Sergejevič Prokofjev

Peter in Volk / Pierino e il lupo

Glasbena pravljica za klavir, kontrabas, bobne in pripovedovalca
Premiera V italijanskem jeziku 18. marca 2023 (mala dvorana), v slovenskem jeziku 7. oktobra 2023 v Gledališču Koper
Trajanje Predstava traja 30 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Libretist Sergej Sergejevič Prokofjev
Avtor glasbene priredbe in vodja tria Anže Vrabec
Prevajalec v slovenščino Mile Klopčič
Prevajalka v italijanščino Vivian Lamarque
Režiser in scenograf Jaka Ivanc
Kostumograf Andrej Vrhovnik
Oblikovalca svetlobe Jaka Ivanc, Amar Ferizović

Igralska zasedba

Igralec Francesco Borchi
Inštrumentalni trio Anže Vrabec (klavir), Jan Gregorka (kontrabas), Matjaž Skaza (bobni)

Peter in volk je glasbena pravljica za pripovedovalca in simfonični orkester, ki jo je ruski skladatelj Sergej S. Prokofjev napisal leta 1936. Zgodbo o dečku Petru, ki z dedkom živi ob travniku in prijateljuje z domačimi in gozdnimi živalmi, o velikanskem sivem volku, ki nenadoma skoči iz gozda na plano in požre dedkovo račko, ter ptički, ki Petru pomaga z ukano ujeti volka, da ga ta lahko preda lovcem, razlaga in pojasnjuje pripovedovalec, dogajanje in like iz njegove pripovedi pa v izvirniku ponazarjajo, ilustrirajo in karakterizirajo različna glasbila.

Naša glasbena pravljica ostaja zvesta izvirniku, le da v svoji orkestraciji ni tako bogata, saj je simfonični orkester zamenjal jazzovski trio. Od izvirnika pa se naša izvedba razlikuje ne samo v zasedbi (klavir, kontrabas, bobni), ampak tudi v različnih glasbenih slogih, ki predstavljajo posamezni lik iz pravljice. Ohranili smo Prokofjeve melodije in harmonije in jim “podtaknili” drugačno ritmično podlago. Gledalci tako mačka ali Petra ne boste prepoznali po klarinetu ali godalih, ampak po swingu ali sambi. Kot se za standardno jazz trio zasedbo spodobi, pa je v predstavi prostor tudi za improvizacijo.

Predstava je v italijanskem ali slovenskem jeziku.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.