Pogovor o Vitomilu Zupanu

Gostje: dr. Aleš Gabrič, Aleš Berger in Matjaž Berger

Ob gostovanju Anton Podbevšek Teatra z uprizoritvijo LEVITAN. Primer Vitomil Zupan in 110-letnici rojstva avtorja pripravljamo javni pogovor, na katerem bomo skupaj z gosti poskušali strnjeno označiti Zupanovo življenjsko pot, njegovo prepričanje, ravnanje v družbi in odzivanje na družbene norme ter poskušali odgovoriti na vprašanje ali je bil upornik, izzivalec ali oporečnik. Hkrati bomo spregovorili tudi o njegovem literarnem opusu, predvsem pripovednem, ki je služil kot predloga za dramsko uprizoritev, ter poskusili odgovoriti na vprašanje, zakaj je njegov glas danes nekako utihnjen.

Na okrogli mizi bodo o Vitomilu Zupanu spregovorili:

  • dr. Aleš Gabrič, zgodovinar, znanstveni svetnik na Inštitutu za novejšo zgodovino v Ljubljani,
  • Aleš Berger, prevajalec, pisatelj, urednik, gledališki kritik in dramatik,
  • Matjaž Berger, režiser in dramaturg.

Pogovor v organizaciji Anton Podbevšek Teatra, Gledališča Koper, Obalnih galerij Piran, Avditorija Portorož-Portorose in Kulturnega kroga bosta vodili slovenistka Jasna Čebron ter gledališka publicistka in urednica Amelija Kraigher.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.