Pogovori o branju – Anja Golob

Anja Golob (1976) je eno najvidnejših in najbolj priznanih pesniških imen pri nas. Doslej je v slovenščini izdala tri pesniške zbirke: V roki (2010), Vesa v zgibi (2013) in Didaskalije k dihanju (2016), za drugo in tretjo je prejela Jenkovo nagrado, najprestižnejše priznanja za poezijo pri nas. O priljubljenosti njene poezije priča tudi dejstvo, da so vse njene, tudi ponatisnjene zbirke razprodane.

Pesnica, ki je študirala filozofijo in primerjalno književnost, jeangažirana družbenokritična intelektualkas statusom samozaposlene v kulturi. Vrsto let je bila gledališka kritičarka, danes deluje kot publicistka in občasno kot dramaturginja in prevajalka. Leta 2013 je soustanovila založbo VigeVageKnjige, kjer dela kot glavna urednica. Založba je specializirana za izdajanje slovenskih prevodov kakovostnih stripov za otroke ter risoromanov za mlade odrasle in odrasle. Pesnica redno gostuje v tujini, njena poezija je prevedena v številne jezike.

Ob izidu njenih treh pesniških zbirk v eni knjigi se bomo z Anjo Golob pogovarjali o njenem ustvarjanju in kulturniškem delovanju, o nujnosti poezije v družbi ter položaju sodobnega pesnika ali pesnice v domačem in širšem prostoru.

Z gostjo se bo pogovarjala Diana Pungeršič.
Organizatorji: Slavistično društvo Koper, Kulturni klub in Gledališče Koper

Foto: arhiv Mladinske knjige

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.