Pogovori o branju – Boris A. Novak

Boris A. Novak (1953) je letošnji prejemnik Prešernove nagrade, pesnik, prevajalec in publicist z izjemnim opusom ter literarni teoretik in profesor na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo ljubljanske filozofske fakultete. Bil je predsednik slovenskega Pena, zavzemal se je za pravice izbrisanih in beguncev. V ospredju tokratnega pogovora bo plod njegovega dvajsetletnega dela – monumentalni ep Vrata nepovrata, ki je izšel pri novomeški založbi Goga in obsega več kot štirideset tisoč verzov v treh knjigah: Zemljevidi domotožja (2014), Čas očetov (2015), Bivališča duš (2017). Na lanskem Slovenskem knjižnem sejmu je postal knjiga leta 2017.

»Slovenci v Novakovem epu prepoznavamo, da imamo veliko in pomembno preteklost, … ta ep (nas) postavlja iz brez-zgodovinskega časa in prostora ob bok velikim narodom, ki so si zaradi svoje epske preteklosti doslej edini lastili pravico do zgodovinskega epa.« (Janez Vrečko)

Pogovor vodi slovenistka Jasna Čebron.
Organizatorji: Slavistično društvo Koper, Kulturni klubGledališče Koper in JSKD Koper

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.