Pogovori o branju – David Bandelj

David Bandelj (rojen 1978) je pesnik in glasbenik, rojen v Gorici, kjer živi. Po doktoratu iz primerjalne književnosti na Univerzi v Ljubljani je bil nekaj let univerzitetni predavatelj in raziskovalec. Objavil je pesniške zbirke: Klic iz nadzemlja (2000),Razprti svetovi(2006), Odhod(2012), Gorica – Gorizia(2014), knjigo esejev Razbiranja žarišča(2008) in literarnovedni monografiji: V iskanju jaza: teorija in praksa dnevniške književnosti (2013) in Obrazi slovenske literature (2014). Med drugim je uredil še antologijo sodobne poezije Slovencev v Italiji Rod lepe Vide(2009) in zbornik referatov Iz domače doline v svet – Ciril Kosmač danes(2014). Poezijo objavlja v osrednjih slovenskih literarnih revijah, prejel je tudi več nacionalnih in mednarodnih nagrad. Poučuje literarne predmete na šolah s slovenskim učnim jezikom v Gorici ter je zborovodja mešanega zbora Lojze Bratuž in Mešanega mladinskega zbora Emil Komel.

Pogovor vodi slovenistka Vladka Tucovič.
Organizatorji: Slavistično društvo Koper, Kulturni klub in Gledališče Koper

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.