Slavistično društvo Koper, Kultuni klub in Gledališče Koper

Pogovori o branju (Dušan Šarotar)

Dušan Šarotar (1968) je prekmurski pisatelj, pesnik, scenarist in fotograf. V ospredju njegovega zanimanja so spomin, žalost, občutek in človekova duša. Avtor številnih scenarijev za dokumentarne in igrane filme piše tudi za otroke. Leta 1999 je izšel njegov romaneskni prvenec Potapljanje na dah (Študentska založba), njegov drugi roman Biljard v Dobrayu, (Študentska založba) je bil leta 2007 nominiran za nagrado kresnik. Objavil je dve zbirki kratkih zgodb, dve noveli in tri pesniške zbirke. Njegove pesmi in proza so vključene v več domačih in tujih antologij ter prevedene v številne jezike. Leta 2012 je izšla njegova prva zbirka esejev Ne morje ne zemlja (Goga), prav tega leta se je z razstavo cikla Duše predstavil še kot fotograf. Njegov najnovejši roman Panorama, nadgrajen s fotografijo, je bil med nominiranci za nagrado kresnik 2015. 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.