Pogovori o branju – Marcello Potocco

Marcello Potocco, pesnik, raziskovalec književnosti in univerzitetni profesor, rojen 1974 v Ljubljani, je diplomiral in doktoriral iz primerjalne književnosti in literarne teorije na ljubljanski filozofski fakulteti s tezo Kulturna identiteta in estetskost v angleški, kanadski in slovenski poeziji. Doslej je izdal štiri pesniške zbirke: Lila (Mondena, 2002), Pripovedi o ovcah, ljudeh in drugih živalih (LUD Literatura, 2005), Popravki pesniške zbirke (LUD Literatura, 2007) in Via Francigena (LUD Literatura, 2011). Za tretjo zbirko je bil nominiran za Veronikino nagrado. Na koprski slovenistiki predava literarno teorijo, svetovno književnost, sodobno slovensko književnost in kreativno pisanje, vrsto let je tudi predstojnik Oddelka za slovenistiko. Njegova poezija je prevedena v številne tuje jezike, prevaja pa tudi sam – kanadsko poezijo in prozo.

Letos je pri LUD Literatura izšla njegova peta pesniška zbirka z naslovom Poznam te črne stvari. »Opozarja na odtujenost ljudi, na nevidne berače, ki besede menjajo za kovance in rišejo drobna znamenja. Je vlak, je potovanje. In vedno utrujeni, ljubezni lačen človek, ki bije boj s samim seboj.« (P. Marincelj)

 

Pogovor vodi slovenistka Jasna Čebron.
Organizatorji: Slavistično društvo Koper, Kulturni klub in Gledališče Koper

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.