Pogovori o branju – Marko Sosič

Gledališki in filmski režiser ter pisatelj Marko Sosič (1958, Trst) je bralce najprej pritegnil s kratko prozo, ki sta ji sledila znana romana Balerina, balerina (1997) in Tito, amor mijo (2005). Za prvi roman je prejel tržaško nagrado vstajenje, delo je bilo uvrščeno med deset najboljših slovenskih romanov po letu 1989, vključeno v evropski projekt 100 slovanskih romanov in kar dvakrat ponatisnjeno. Ob izidu romana Ki od daleč prihajaš v mojo bližino (2012) je bil gost prvega koprskega Pogovora o branju, sledil je še Kratki roman o snegu in ljubezni (2014). Tema tokratnega literarnega večera z Jasno Čebron bo njegov najnovejši roman Kruh, prah (Goga, 2018), v katerem se vrača k travmatičnim temam vojne in etične odgovornosti.

Organizatorji: Slavistično društvo Koper, Kulturni klub in Gledališče Koper

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.