-

Pogovori o branju (Miljana Cunta)

Gostja večera: Miljana Cunta

Voditeljica večera: slovenistka Jasna Čebron

Voditeljica večera: slovenistka Jasna Čebron

Pesnica in prevajalka Miljana Cunta (Šempeter pri Gorici, 1979) je vstopila v slovensko pesništvo z zbirko Za pol neba (Beletrina 2010) in takoj našla navdušene bralce in ocenjevalce, saj je bila zbirka nominirana za Veronikino in Jenkovo nagrado. Je diplomirana anglistka in komparativistka, magistrica angleške književnosti, prevajalka (G. M. Hopkins, M. Hopwood, C. G Rossetti) in urednica (revija Emzin, festival Vilenica in Fabula).

Pesmi iz prve zbirke označujejo kritiki kot tankočutne in ustvarjalno zrele, izvirne in uglašene z velikimi besedili klasikov pa tudi »drzne jezikovne čutnosti«.

Nove pesmi v zbirki Pesmi dneva se oblikujejo urejeno, razvrščene po urah dneva, kot so tudi naslovljene. Izgovarjata jih dva ženska »glasova«, dekliški in starkin, kar poimenuje ocenjevalka Erika Vouk: »Célo vesolje enega dneva. Rano jutro, svetloba in glasovi dneva, večer in noč … in pesnica in v njej  tisto, kar piše to knjigo, in starka, ki odhaja, in otrok, ki bo.« 

Pesmi dneva so izšle pri založbi KUD Logos 2014, v zbirki Logofanije, z bogato likovno opremo umetniških fotografij pisatelja Dušana Šarotarja.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.