Pogovori o branju – Mirana Likar Bajželj

Mirana Likar Bajželj (1961) je profesorica slovenščine, živi in dela v Ljubljani. Čeprav je pisati začela šele okoli leta 2006, je že naslednje leto prejela nagrado na literarnem festivalu Urška. Čez dve leti je objavila zbirko kratke proze Sobotne zgodbe (Cankarjeva založba, 2009), ki je bila nominirana za najboljši prvenec in nagrado fabula. Objavila je še dve knjigi kratkih zgodb, Sedem besed (LUD Literatura, 2011) in Glasovi (Modrijan, 2015). Njene zgodbe so nagradili na več natečajih, med drugim je leta 2015 zmagala na natečaju Foruma Tomizza z najboljšo kratko zgodbo Lapis Histriae. V ospredju tokratnega pogovora bo njen lani objavljeni prvi roman Babuškin kovček (Modrijan); družinska saga o ženskah štirih generacij, ki zaobjame celotno dvajseto stoletje. Pred bralcem se kot v ruski matrjoški (babuški) odstirajo življenjske pripovedi v zloženi strukturi, ki jih lahko beremo zaporedno ali poljubno.

Pogovor vodi slovenistka Jasna Čebron.
Organizatorji: Slavistično društvo Koper, Kulturni klub in Gledališče Koper

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.